Astrid Krag på besøg

Astrid Krag besøgte mandag 14. august 2017 Fårup Ældrecenter. "De Frivillige Krager" siger tak til Astrid Krag og Steen Bundgaard for besøget.

Astrid Krag fortæller ...

Krager er stædige, kloge og omsorgsfulde - og så kan de skræppe op, hvis de oplever noget, der går forkert for sig.

Sådan var forklaringen da jeg i går på plejecentret i Fårup ved Randers mødte nogle seje kvinder, der kalder sig 'kragerne'. Og som en Krag vil jeg straks tage de ord til mig også smile-humørikon.

"Kragerne" er en samling af tidligere og nuværende ansatte, der fundraiser og organiserer, så der kan være ekstra liv og indhold i dagene på det lille, lokale plejehjem.

En minibus, et drivhus, en hyggelig pavillon og en hønsegård kunne de vise frem. Bygget og etableret med hjælp og støtte fra andre lokalt, der har hjulpet til med, hvad de nu engang har kunnet - fra aflagte fliser til drivhusgulvet til halmballer til høstfesten. Børnehaven kigger forbi og fodrer hønsene i ny og næ, og de syriske flygtninge i landsbyen giver en hånd, når teltet til festen skal rejses. Sådan gør man i et stærkt lokalsamfund.

Mens man i mange år har kigget til de større byer, tror jeg, der er noget virkeligt værdifuldt at tage med sig, hvis vi zoomer ind på de små lokalsamfund rundt omkring.

Den følelse af fælles ansvar for hinanden, af naboskab og sammenhængskraft, den ville vi vinde ufatteligt meget på som samfund hvis vi kunne få til at sprede sig, også inde i de større byer.

En del af forklaringen er de seje "kragers" store hjerter for deres fag og de ældre. En anden del er en leder, der har ja-hatten på og hellere giver tilgivelse end tilladelse - "... så det ikke sander til i bureaukrati!". En tredje del er, at man kender hinanden i Fårup og ved, at man kan mest, når man hjælpes ad!

Tak til Steen, der "kidnappede" mig fra Socialdemokratiets sommergruppemøde og tog mig med i bilen en tur til Fårup, tak til de seje "krager" Sus og Kirsten, tak til leder Niels Åge og ikke mindst til Maja, der tog imod os i sit hjem trods brækket ben og midlertidigt ophold i kørestol.